Σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ανακοίνωσε «μετά βαΐων και κλάδων» ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε μιλώντας στον Σκάι η Ματίνα Παγώνη.

Ads

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν επαρκεί το διαθέσιμο προσωπικό για να μπει σε εφαρμογή απρόσκοπτα το μέτρο παρά τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

«Συμφωνούμε, προφανώς, στην εκτίμηση ότι πρέπει να μειωθεί η αναμονή στα χειρουργεία. Ωστόσο, είπαμε στον Υπουργό ότι δεν υπάρχει το προσωπικό γι’ αυτό» υπογράμμισε αρχικά.

Συνεχίζοντας η ίδια σημείωσε: «Με ποιους αναισθησιολόγους και σε ποια χειρουργικά τραπέζια θα γίνουν αυτές οι επεμβάσεις; Μας είπαν ότι αυτοί που θα χειρουργούν το απόγευμα, δεν θα χειρουργούν το πρωί. Με το υπάρχον προσωπικό όμως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Ads

Η κα Παγώνη αποκάλυψε ότι τελικά στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα λάβουν μέρος όσα νοσοκομεία μπορούν και ότι «δεν είναι υποχρεωτικό να πάρουν μέρος όλα, άλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός το ξεκαθάρισε αυτό».