Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εγκύκλιο για τις εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, επειδή με εντελώς ανορθολογικό τρόπο ενέπλεκε όλες τις ειδικότητες στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, για να καλυφθούν όπως-όπως οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ads

Το ενδιαφέρον είναι ότι της μάχης εναντίον της εγκυκλίου ηγήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, συνδικαλίστρια της ΝΔ, που αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ η ίδια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια, αλλά όχι με “σταυρό”.

Η επανεκλογή της Ματίνας Παγώνη στην προεδρία της ΕΙΝΑΠ είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί τους έδινε σοβαρό πλεονέκτημα σε έναν χώρο όπου θα μπορούσαν να έχουν καταποντιστεί με δεδομένη την πολιτική που που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, η Μ. Παγώνη δεν “χώρεσε” στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και το ενδιαφέρον του Κ. Μητσοτάκη για το ΕΣΥ εκφράστηκε μέσα από την υποψηφιότητα της γγ του υπ. Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη ως επικεφαλής. Αυτό προφανώς απελευθερώνει την περιζήτητη από τα κανάλια Μ. Παγώνη να στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση χωρίς να δεσμεύεται από την κομματική της ιδιότητα.

Ads

Η νέα απόφαση της Μ. Γκάγκα

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση.

Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».