Παγωμένη η Πρωτοχρονιά. Η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρές. Προβλήματα και πάλι από την κακοκαιρία. Συνιστάται προσοχή στην οδήγηση. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλά σημεία του επαρχιακού, αλλά και του εθνικού οδικού δικτύου.

Ads

Ο καιρός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -16 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία και από -10 έως 2 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Στο Ιόνιο και τα δυτικά από 0 έως 9 βαθμούς (στην Ήπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από -2 έως 4 και στα νότια από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.