Πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης.

Ads

 
Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση των εμπλεκομένων υπουργών για το θέμα τις επόμενες ημέρες.
 
Ο υπουργός υποστήριξε μεν ότι «η εφεδρεία είναι οριζόντιο μέτρο», εξήγησε όμως ότι στα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ δεν είχε προβλεφθεί στον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών και των εσόδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην παροχή υπηρεσιών και στα έσοδα.
 
Φέροντας ως παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες, ανέφερε ότι με δεδομένη την εφαρμογή της εφεδρείας ως έχει, στις 28 Νοεμβρίου, θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις και πρόσθεσε ότι «επιστροφή προς τα πίσω δεν υπάρχει».
 
«Ζήτησα, λοιπόν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ώστε να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου» κατέληξε.
 
Εξάλλου, προβληματισμό για τις λειτουργικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε αρκετές υπηρεσίες του Δημοσίου από την εφαρμογή της εφεδρείας εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Δ. Ρέππας.
 
Ειδικότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή της εφεδρείας και τις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε ότι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν έως το τέλους του χρόνου τον αριθμό που αναμένεται.