Mε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011, ενώ επιτρέπονται μονάχα αυξήσεις ύψους 40 ευρώ ανά μαθητή για τα τυχόν κόμιστρα μεταφοράς των μαθητών.

Ads

Η υπουργός Οικονομίας παρουσίασε την παραπάνω τροπολογία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε σήμερα το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών.

Παράλληλα, η Λούκα Κατσέλη, παρουσίασε στην Επιτροπή άλλες 2 τροπολογίες, με τις οποίες:

· Επιβάλλεται μεταβατικό σύστημα υπολογισμού των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων μέχρι τον οριστικό προσδιορισμό του νέου συστήματος: Για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες, για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» επιτρέπεται με αγορανομικές διατάξεις η μείωση (υπολογιζόμενη με το προηγούμενο σύστημα), της τιμής των φαρμάκων κατά 30%.

Ads

· Αναβάλλονται για ένα τετράμηνο στα Επιμελητήρια, οι εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν μεταξύ 15ης Νοεμβρίου και 15ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, προς αποφυγήν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ενεργοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.