«Η βραδιά θα είναι μεγάλη και τα αποτελέσματα ποικίλα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος στο Alter, υποστηρίζοντας ότι είναι σαφές ότι υπάρχει κρίση του πολιτικού συστήματος.

Ads

“Υπάρχει μια πολιτική της κυβέρνησης, όχι του μνημονίου, αλλά ευρύτερη που προκύπτει από μια αναγκαιότητα. Η άλλη πολιτική είναι «όχι στην πολιτική του Παπανδρέου» και επειδή είμαι υπεύθυνος δεν μπορώ να ψηφίσω μια πολιτική που βασίζεται στο όχι” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Ας υπήρχε μια εναλλακτική με συγκεκριμένες προτάσεις. Το έλλειμμα του 2009 έκλεισε στο 15%. Το μόνο που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους της Αριστεράς είναι να χτυπήσουν την κυβέρνηση και τίποτα άλλο” πρόσθεσε.

«Όποιος θέλει ας κάνει τρίτο κόμμα επιτέλους, ώστε να μην υπάρχει δικομματισμός. Όποιος υποστηρίζει την άποψη ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ας κάνει το επόμενο βήμα, ας ζητήσει εκλογές» υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένα κόμμα που έχει θέση αποχής, το ΚΚΕ».

Ads

«Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, που πρέπει να αλλάξει η χώρα. Ο λαός δίνει ανοχή στην κυβέρνηση να βαδίσει προς την κατεύθυνση που έχει χαράξει και αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι υπάρχει ισχυρότερη ευθύνη και ανάγκη να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε καλύτερα την πολιτική μας.

Σε παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MEGA, ο αντιπρόεδρος δέχθηκε ότι μπορεί να προκύψει και ανάγκη διόρθωσης πορείας, αλλά όχι αλλαγή του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής.

Αναφέρθηκε στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος σε ποσοστό – ρεκόρ και το χαρακτήρισε άθλο, που προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στον ελληνικό λαό.

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη είπε ότι χρησιμοποίησε την εγκληματικότητα, τη μετανάστευση και άλλα σημαντικά προβλήματα της πόλης ως σημαία, με αποτέλεσμα να συσπειρώσει, γύρω από την υποψηφιότητα Καμίνη, άτομα από άλλους χώρους,γιατί πίστευαν σε άλλη αντιμετώπιση του προβλήματος από αυτήν που πρότεινε ο κ. Κακλαμάνης.

Στην παρατήρηση ότι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι υποψηφιότητες που ήταν ευρύτερης αποδοχής πήγαν καλά, σε αντίθεση με την Πάτρα και τον Πειραιά, όπου «κατέβηκαν» στελέχη του κομματικού μηχανισμού και αν αυτό κρύβει κάποιο μήνυμα, απάντησε ότι είναι «πιθανόν» και σημείωσε ότι «πάντα ενδιαφέρομαι για τις υποψηφιότητες που δεν είναι καθαρά κομματικές».