«Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο», δήλωνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή Κύπρου», ενώ τονίζει ότι ««υπερήφανο “όχι” λέει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί».

Ads

«Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο», «δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, που υπήρχε με την έξοδο της Ελλάδος, της οποίας το μέγεθος της οικονομίας είναι μεγαλύτερο», σημειώνει ο κ. Πάγκαλος σχετικά όσα διαδραματίστηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα και στη διάρκεια των Eurogroup.

«Αν φεύγατε εσείς δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτε […] Θα σας πέταγαν έξω και θα βρισκόσασταν απομονωμένοι, εκεί που ήσαστε πριν αρχίσει η τεράστια πορεία για την ΕΕ, η οποία στηρίχθηκε και στην ζωή ορισμένων ανθρώπων», προσθέτει.

Ο ίδιος, μάλιστα, αισθάνεται υπερήφανος για την προσπάθειά του να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ads

Ωστόσο, επιρρίπτει ευθύνες στον κύπριο Πρόεδρο αλλά κυρίως στο ΑΚΕΛ: «Ο Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την διαχείριση αυτών των ημερών, όμως, το ΑΚΕΛ έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες».

«Τα υπερήφανα  “όχι” είναι ψηφοθηρικές διαδικασίες και ανοησίες». «Υπερήφανο “όχι” λεει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί», υπογραμμίζει.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη Χρυσή Αυγή ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι «θα ηττηθούν από τον λαό».