Έκανε τεστ, βγήκε θετικός, νοσεί ήδη (ευτυχώς παραμένει σπίτι του χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία), αλλά το όνομά του δεν υπάρχει στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) δηλαδή στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Covid-19. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Πέτρος Παππάς, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Όπως τόνισε, ο ίδιος ως γιατρός ενημέρωσε το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται και έχει καταγραφεί ως θετικό κρούσμα (σ.σ. όχι ως ασθενής) στο ιδιωτικό εργαστήριο στο οποίο έκανε το τεστ.

Ads

Όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει εάν είναι καταγεγραμμένος σε κάποιο άλλο ιδιωτικό αρχείο. Αναρωτήθηκε, συνεπώς, εάν έχουμε ως χώρα πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει με την πορεία της πανδημίας και ποιος θα πληρώσει για τα λάθη.

Επίσης, ποιος ελέγχει τους ιδιώτες που, έναντι αδράς αμοιβής, διενεργούν τα μοριακά τεστ και (οφείλουν να) ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Παππάς διερωτήθηκε για την κατάσταση συνολικά, μετά και την επιβεβαιωμένη υποκαταγραφή των κρουσμάτων στο Κιλκίς. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ιδιωτικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που διενεργεί τα τεστ στην πόλη, καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι της 7 Δεκεμβρίου. Και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν …94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου.

Ads