Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία για τη νομιμοποίηση των μεταναστών στη Βουλή, με φόντο το ερωτηματικό για την στάση που θα τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε ζητήσει την απόσυρσή της από την πρώτη στιγμή.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρευρεθεί κανονικά στη Βουλή και να καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμη 5-6 βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν με την τροπολογία, όμως δεν προσανατολίζονται στην καταψήφισή της.

Νωρίτερα, ο Παύλος Μαρινάκης είχε επαναλάβει την βούληση της κυβέρνησης να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας εξαιρώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες της Κυβέρνησης εκτός αν ανακοινώνεται κάτι διαφορετικό και πως εδώ είναι ο κανόνας. «Προφανώς ο μόνος βουλευτής του κόμματος, που είναι πρώην Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς», συνέχισε ενώ για το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άλλο βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως είναι αυτονόητες οι συνέπειες. «Είναι αυτονόητο, ό,τι προβλέπεται διαχρονικά», πρόσθεσε.

Ads