Για υπαρκτή πιθανότητα πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Ads

 
«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, μάλλον με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε μιλώντας στον Real FM.
 
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει για ΠτΔ ακόμη κι αν αυτή είναι… η Παπαρήγα: «Εμείς, σαν ΚΚΕ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο, όποιος και να είναι υποψήφιος. Ακόμη και σε ένα ακραίο σενάριο με υποψήφια την πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Δεν έχει να κάνει με τον πρόσωπο αλλά τον ίδιο τον θεσμό και τον ρόλο του στο σημερινό πλαίσιο του πολιτικού συστήματος».
 
Ο Γιάννης Γκιόκας έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή του ΠτΔ, σημειώνοντας ότι «ο ένας πασχίζει να βρει 180 ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος και ο άλλος 121 για να μην εκλεγεί».
 
Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «συνέχιση του αδιέξοδου δρόμου» και κάλεσε το λαό «να οργανώσει την πάλη του».