Ο δημοσιογράφος του Σκάι Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις με ανυπόστατους και ακραίους ισχυρισμούς. Όμως αυτή τη φορά ανάγκασε μέχρι και τη διοίκηση του Σκάι να ζητήσει συγγνώμη εξ ονόματός του, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη αναφορά», «ανοίκεια επίθεση» και «παραπληροφόρηση». Ο λόγος ήταν πως συνέδεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την βομβιστική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Ads

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, είπε:

«Είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα Πρωθυπουργού και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει “είστε καλά”»

Η αναφορά του προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τη διοίκηση του Σκάι να ζητήσει συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτους υπαινιγμούς, παραπληροφόρηση και ανοίκεια επίθεση».

Στην ανακοίνωσή του ο Σκάι αναφέρει:

«Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων». 

Μετά την ανακοίνωση του Σκάι, ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε ενοχλημένος και σε μήνυμά του στο Facebook έγραψε πως η διοίκηση του σταθμού δεν ανέφερε «καν τι είπα». Μάλιστα επιμένοντας στους ισχυρισμούς του ανέφερε πως μίλησε για «πρώην συντρόφους» του πρωθυπουργού…

Πάντως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρήκε έναν σύμμαχο και μάλιστα άμεσα. Ο Θάνος Τζήμερος έσπευσε να σχολιάσει στο Facebook: «Πολύ σωστά το είπες. Το μόνο λάθος ήταν το “πρώην”».

Μαξίμου: Δεν είναι το πρώτο παραλήρημα του κ. Μπογδάνου

Ads

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης» καταλήγει η ανακοίνωση.