Ούτε κούκλα Barbie θα είναι τελικά η Ελένη Αντωνιάδου, μετά το σάλο που προκλήθηκε και διεθνώς, από την αποκάλυψη ότι δεν είναι ερευνήτρια της NASA, ούτε «ειδική» της αναγεννητικής ιατρικής, όπως προκύπτει από επίσημες διαψεύσεις των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι η κατασκευάστρια της Barbie, η Mattel, σκόπευε να συμπεριλάβει το πρόσωπο της Ε. Αντωνιάδου στη επετειακή σειρά για τα 60 χρόνια της Barbie και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, με στόχο να τιμήσει ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια.

Η Αντωνιάδου είχε επιλεγεί, ως η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model για την «προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη».

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie είχε πει σχετικά με την επιλογή της Ελένης Αντωνιάδου κι άλλων παρόμοιων role models, ότι «εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο  για όλες τις ηλικίες». Για να συμπληρώσει:  «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών.»

Ads

Μάλιστα τότε και η Ελένη Αντωνιάδου είχε προβεί και η ίδια σε δηλώσεις, αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στο στόχο της. Συγκεκριμένα, είχε πει : «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”.

Όπως εξήγησε, όμως, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Mattel στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κούκλα Barbie δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν θα βγει σε παραγωγή.