Ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί τα οχήματα έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) για γενική απεργία στον κλάδο.

Ads

Για μία ακόμη φορά, παρατηρήθηκαν αυξήσεις 2-4 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με χθες, στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης, καθώς οι οδηγοί επιλέγουν πλέον να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Αρκετά επίσης είναι τα πρατήρια που έχουν ήδη ξεμείνει, ενώ άλλα διαθέτουν πλέον μόνο την ακριβότερη βενζίνη των 100 οκτανίων.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς, στην οποία αναμένεται να εξεταστεί και η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της απεργίας.
 
Το Σάββατο εν τω μεταξύ, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 0,95 και 1 ευρώ το λίτρο, δεδομένου ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται φέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

Ads