Η βουλευτής του κόμματος Holos, Λέσια Βασιλένκο, με μια ειρωνική ανάρτηση επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχολιάζοντας εξαιρετικά αρνητικά την αντίθεσή της στο να επιβληθεί εμπάργκο στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

Ads

Διαβάστε επίσης: Έλληνες εφοπλιστές στο πλευρό της Ρωσίας – Εξαιρούνται από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο;

Η Ουκρανή βουλευτής στη ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει ότι ενώ η ελληνική κοινότητα στη Μαριούπολη υποφέρει από τις ρωσικές βόμβες, η Ελλάδα κάνει «δουλειές» με τη Ρωσία και αποδυναμώνει το 6ο πακέτο κυρώσεων από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, έγραψε «Ενώ η ελληνική κοινότητα υποφέρει στη Μαριούπολη από τις ρωσικές βόμβες, η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει business ως συνήθως με τη Ρωσία. Η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται για την απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, αποδυναμώνοντας σαφώς το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ. Αλήθεια, Ελλάδα;».

Ads

Επισημαίνεται ότι η ΕΕ εμφανίζεται διχασμένη στο θέμα της απαγόρευσης μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από ευρωπαϊκά πλοία ακόμα και προς χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία καιτη  Βουλγαρία να μην είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν και να απειλούν να μπλοκάρουν την απόφαση για το 6ο πακέτο κυρώσεων ακόμα και με βέτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις απώλειες κερδών των εφοπλιστών τους, εάν σταματήσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο προς τις χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.