Νέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, την ώρα που αυτό υπερψηφιζόταν από την ΝΔ στη Βουλή. 

Ads

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια προχώρησαν μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας. 

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται απέναντι στην υπουργό Παιδείας και εκφράζει την έντονη αντίθεση της στις «αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης».

Στις κινητοποιήσεις που είναι συνεχείς συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΑΜΕ και φοιτητές που μεταξύ άλλων αντιδρούν από κοινού στην απόφαση της Νίκης Κεραμέως να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων. 

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μέλη ΔΕΠ, ένωσαν την φωνή τους με αυτή των εκπαιδευτικών, αλλά και των συγκλήτων μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας και εξέφρασαν τη δυσφορία τους σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ads

Βασικά συνθήματα του σημερινού συλλαλητηρίου ήταν το αίτημα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση αναπληρωτών και «Πτυχία με δουλειά, πτυχία με αξία, όχι διαβατήρια για την ανεργία».

Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν παράθυρο για βιομηχανία κολεγίων στο μέλλον, ενώ οι οργανώσεις θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη. 

image

image

image

image