«Όχι» στην πρόταση Τρίπρα για debate… μέσω πρότασης δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη «είπε», ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι το κόμμα του θα καταθέσει την πρόταση μομφής μετά το Πάσχα.

«Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια του Π. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ads

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό». Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να συζητηθουν όλα τα ζητήματα.

Ωστόσο, η άρνηση της ΝΔ στην πρόταση για debate έγινε ακόμη πιο σαφής, από την εκπρόσωπος του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη. Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7, και ερωτώμενη εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας, ενόψει των ευρωεκλογών, απάντησε αρνητικά.

Όπως είπε, γίνεται ήδη δημόσιος διάλογος με παρεμβάσεις και δεν κρίνεται απαραίτητο ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρόσθεσε, ότι θα μπορούσε να γίνει, εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αρνηθεί και στο παρελθόν ανάλογες προτάσεις. Πιο πρόσφατη ήταν η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ντιμπέιτ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.