Νέο και πιο επίσημο “‘Οχι”, αυτή τη φορά από την Υπουργό Παιδείας, εισέπραξε ο Αφγανός μαθητής που ολοκλήρωσε τις σπουδές στο ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκης ως ασυνόδευτος ανήλικος, πέτυχε βαθμό απολυτηρίου 16,4 αλλά “κόπηκε” από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Παρά τις σοβαρές του ελπίδες να εισαχθεί σε κάποια σχολή, ΄έχασε το δικαίωμα συμμετοχής εξαιτίας της εξαιρετικά χαμηλής βαθμολογίας ενός Καθηγητή, που του έβαλε σε μάθημα ειδικότητας μισό βαθμό κάτω από το όριο, για το πτυχίο της Σχολής.

Ads

Το θέμα επαναφέρει η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, που είχε φέρει στην επιφάνεια με την πρωτοβουλία για κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ζητείτο η παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να του επιτραπεί να δώσει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.  Η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού Νίκης Κεραμέως, βάζει οριστικά ταφόπλακα στα όνειρα του νεαρού Αφγανού μαθητή.

Στην ανάρτησή της η Δώρα Αυγέρη, σημειώνει:

«Θυμάστε την ιστορία του ασυνόδευτου πρόσφυγα-μαθητή ; Που του στερήθηκε το όνειρο να δώσει πανελλαδικές τον περασμένο Ιούνιο;

Ads

Αν και κατάφερε να βγάλει απολυτήριο  16,4 στο ΕΠΑΛ Βασιλικών με σκληρή προσπάθεια;

Γιατί ένας (εξαίρεση από το σύνολο) καθηγητής του τον απέκλεισε από τις πανελλαδικές εξετάσει βάζοντάς του σε μάθημα ειδικότητας μισό βαθμό κάτω από τον απαιτούμενο προκριμένου να πάρει και το πτυχίο του ΕΠΑΛ(απαρατήρητη προϋπόθεση για να δώσει πανελλαδικές).

Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι ανάδοχοι καθηγητές του μαθητή, οι συμμαθητές του, γονείς, είχαν ξεσηκωθεί ζητώντας από το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει-έστω-στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη

Το «ΟΧΙ» του υπουργείου ήταν μεγαλοπρεπές  και δόθηκε από την ίδια την υπουργό στην σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που της υποβάλαμε.

Μη δω κανέναν κυβερνητικό παράγοντα να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για τις ορδές των παιδιών που φεύγουν από το Αφγανιστάν για να γλιτώσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν…»