Την διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν συζητά κατά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της στη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα του σκανδάλου της Novartis.

Ads

«Πρόκειται για την επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού, θέλω να πιστεύω πως η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στη διαπραγμάτευση της συγκεκριμένης ονομασίας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά υπενθυμίζοντας τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής ενόψει και της αυριανής τηλεφωνικής ενημέρωσης της από τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενη στην αποψινή κοινοβουλευτική διαδικασία η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για κακοστημένη παράσταση, φιάσκο και κοινοβουλευτική παρωδία, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της πλειοψηφίας ομολογία της αποτυχίας της.

«Διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, να αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επιμένοντας να συζητηθεί και να διερευνηθεί λεπτομερώς ο φάκελος του φαρμάκου. Κατηγόρησε μάλιστα τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι δηλητηριάζει, σκοπίμως, την πολιτική ζωή του τόπου «την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ads

Η Φώφη Γεννηματά επανέφερε το αίτημα της για εδώ και τώρα εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης, θα προκηρύσσατε άμεσα εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος πρέπει να είναι στο τιμόνι του τόπου τούτη την κρίσιμη ώρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ από την διαδικασία και την ψηφοφορία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Καληνύχτα σας κ. Τσίπρα».