Η κυβέρνηση, έπειτα από τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών της συμπρωτεύουσας. 

Ads

Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη ενέργεια, έρχεται για ακόμη μια φορά σε αντίθεση, με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, οπως γίνεται ορατό και από το βίντεο χρήστη στο twitter, ο υφυπουργός Υγείας, κύριος Κοντοζαμάνης, όταν ερωτήθηκε στις 3 Μαϊου από δημοσιογράφο, σχετικά με το ενδεχόμενο της επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας, είχε δηλώσει τα εξής: « Σε ο,τι αφορά την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων και των δομών σε ένα κρατικό σύστημα υγείας, η διεθνής συγκυρία έχει δείξει πως τέτοια πολιτικά συστήματα και συστήματα υγείας έχουν αποτύχει» .

Οι δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη πρίν από έξι μήνες:

Ads

Βέβαια, ο κύριος Κοντοζαμάνης, με σημερινές του δηλώσεις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, εμφανίστηκε ολίγον τι… διαφοροποιημένος ως προς το ζήτημα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών. Ανέφερε μάλιστα ότι «η επίταξη προβλεπόταν ήδη και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας» και πως «αποτελεί ένα από τα τελευταία όπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», τονίζοντας μάλιστα πως, η κυβέρνηση, «έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύστημα υγείας σε συγκεκριμένες συνθήκες που έχουμε ανάγκη, οπότε μελλοντικά ενδέχεται να προχωρήσουμε σε επίταξη γιατρών».

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη (Από το 19:35) :