Μέσα στο θέατρο του παραλόγου, με τη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών που πολεμούσε με μανία, τα στελέχη της επιχειρούν να δικαιολογηθούν για τη δημαγωγία τους όσο ήταν αντιπολίτευση  και πυροδοτούσαν το κύμα του εθνικολαϊκισμού. Κάποιες δηλώσεις όμως φτάνουν στο άλλο άκρο, επιχειρώντας να διαγράψουν το πολύ πρόσφατο  παρελθόν, και υποτιμούν ευθέως τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ads

Σε αυτό το κλίμα και η πολυσυζητημένη δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή ότι «Δεν φορέσαμε ποτέ τη στολή του Μακεδονομάχου. Δε σηκώσαμε ποτέ τους τόνους και δεν είχαμε εθνικιστικές παρωπίδες». Πλην όμως οι φωτογραφίες του και οι ακραίες δηλώσεις του την περίοδο των συλλαλητηρίων ούτε έχουν ξεχαστεί αλλά ούτε και διαγράφηκαν, δείχνοντας  ακριβώς αυτό. 

image

Ο Υπουργός Μεταφορών, λοιπόν, όχι απλώς συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αλλά φρόντισε να βρεθεί μαζί με τον πατέρα του και αδερφό του αείμνηστου Κ. Καραμανλή, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα, παρουσία που διαφημίστηκε ιδιαίτερα για τους συμβολισμούς της. Στις φωτογραφίες εμφανίζονται επίσης οι Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Σταύρος Καλαφάτης, Φωτεινή Αραμπατζή και σειρά άλλων στελεχών της Βόρειας Ελλάδας που πρωταγωνιστούσαν καθημερινά σε εμπρηστικές δηλώσεις.

Ads

image

image

image

image

Όπως αυτή του ίδιου του Κ.Α. Καραμανλή ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη και εθνικά επικίνδυνη»…

image