Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αν και την Τετάρτη (28/4), σημείωνε πως «δεν ξεστοκάρουμε εμβόλια», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, πως «άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε», μόλις μια εβδομάδα πριν, στις 21/4, ανακοίνωνε ακριβώς το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων AstraZeneca για τους τριαντάρηδες.

Ads

«Δίνεται η ευκαιρία, μετά την δυνατότητα που έχουμε κάποιων αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, να μπορέσουμε και σε πιο νεαρές ηλικίες, νωρίτερα από όταν υπήρξε και έχει υπάρξει προτεραιοποίηση, δηλαδή με πρώιμη πρόσβαση, να τους δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν», επισήμαινε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στις 21 Απριλίου και πρόσθετε:

«Έτσι από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και αμέσως την επόμενη μέρα, για όποιον δηλώσει, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca. Και φυσικά συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε όλες τις άλλες ηλικίες με όλα τα εμβόλια. Δίνεται όμως η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες χώρες, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για αυτούς τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν».

Σχετικά με το θέμα, ανάρτηση πραγματοποίησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης:

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια στις 21/4 (0:04-13:07):

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια στις 28/4 (0:22-7:20)