Βαριά εκτεθειμένος εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την αθωωτική απόφαση για την οικογένεια Ινδαρέ.

Ads

Κι αυτό γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης είχε σπεύσει σε τηλεοπτική συνέντευξή του να επιτεθεί με σφοδρότητα στον σκηνοθέτη και την οικογένειά του  λίγο μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι τότε ο υπουργός δήλωνε αναφερόμενος στην οικογένεια Ινδαρέ ότι «οι κύριοι αυτοί που φώναζαν, οι γονείς (σ.σ. ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και η σύζυγός του) για τη δήθεν κατάληψη στο σπίτι τους, είχαν τους γιους τους στην κατάληψη. Είχαν κάνει δηλαδή το ένα σπίτι ιδιοκτησία και το άλλο σπίτι ιδιοκτησία δια της καταλήψεως. Λοιπόν αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Διαβάστε επίσης: Ινδαρές: «Στήθηκε μια σκευωρία – Ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας»

Ads

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μάλιστα για το αν είχαν αποδειχτεί αυτά που λέει ο ίδιος, ο Αδ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση δικαστηρίου. Ο ίδιος προχωρώντας σε πλήρη απαξίωση του ρόλου της δικαιοσύνης δήλωσε μάλιστα ότι «δεν έχει σημασία», ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε την επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία είχε συσταθεί με αφορμή ζητήματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Συνέχισε μάλιστα υποστηρίζοντας ότι «όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες της Δύσης, όταν γυρνάει και ακούει στην Ελλάδα τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια. Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης».