Μόνο «όρκο» που δεν έπαιρνε μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Αμυράς για το ότι δεν θα έφευγε από το Ποτάμι.

Ads

«Δεν πρόκειται να κάνω μεταγραφή, να φύγω από το ένα κόμμα να πάω στο άλλο. Σε καμία περίπτωση. Εάν επρόκειτο να μετακινηθώ οπουδήποτε θα παρέδιδα την έδρα μου κύριος και ωραίος και μετά ας έκανα ό,τι ήθελα. Τόσο απλά», έλεγε ο κ. Αμυράς, όταν σε συνέντευξή του στο Kontra ερωτήθηκε για δημοσιεύματα που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή στη ΝΔ.

Μάλιστα τόνιζε πως αν ποτέ αποφασίσει να φύγει από το Ποτάμι, πρώτος θα το μάθαινε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το συνέδριο του κόμματος.

Και δεν ήταν η μόνη φορά. «Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις την περασμένη Πέμπτη «ορκιζόταν» στα στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε», έγραψε σήμερα ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης στο twitter.

Οι εν λόγω δεσμεύσεις επιβεβαιώνονται και από το ηχητικό ντοκουμέντο που ανέβασε στο προφίλ του ο Παναγιώτης Πιλάτος εκ των ιδρυτικών μελών του Ποταμιού. Στο ηχητικό αυτό, ο Γιώργος Αμυράς ακούγεται να λέει: «Όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ από την, με συγχωρείτε που θα το πω, από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν και διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα είναι ένας γελοίος και μισός».