Για επαφές του  Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τους δράστες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καθώς και για συμπαράσταση στην οικογένεια του δολοφόνου Επανεινώνδα Κορκονέα κάνουν λόγο αρκετές αναφορές που συνδέουν τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ με την πολύκροτη υπόθεση, που είχε συγκλονίσει τη χώρα το 2008 και πλέον οδηγήθηκε σε τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Ads

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη δίκη Κορκονέα σε δεύτερο βαθμό, το περιπολικό στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν σταθμευμένο έξω από το βιβλιοπωλείο του Αδ. Γεωργιάδη λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία του 15χρονου.  Εξάλλου, η σύζυγος του Επαμεινώνδα Κορκονέα είχε καταθέσει πρωτόδικα πως μόνο ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «ο άντρας της έπραξε σωστά».

Η συμπαράσταση του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε βουλευτή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, στους δολοφόνους και τις οικογένειές τους καθώς και ο χλευασμός στο θύμα της δολοφονίας αναφέρεται και σε άλλες περιπτώσεις: Σε συνέντευξή της στο “Κουτί της Πανδώρας” η Τζίνα Τσαλικιάν έχει αναφέρει: “Με ενοχλεί ο χλευασμός του Αλέξανδρου από τον Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του προέβη σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον του Αλέξανδρου που αποτελούν όχι μόνο συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και προσβολή της μνήμης θανόντος. Ο συγκεκριμένος πολιτικός υιοθέτησε μια ακατανόητη για μένα στάση στο ζήτημα, αντίθετη με το γενικό κοινωνικό αίσθημα, με την πηγαία λαϊκή αγανάκτηση για τον θάνατο ενός αθώου παιδιού με παραδοχές και τοποθετήσεις που είναι αντίθετες στα ευρήματα της έρευνας και ξεπερνούν ακόμα και τους ισχυρισμούς των ιδίων των κατηγορουμένων. Άλλωστε όπως ανέφερε η Μαρία Χοντζέα, σύζυγος Κορκονέα, στην κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήρια, αντί να αποδοκιμάσει τη δολοφονία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας από εκείνους που τους εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους.

Πάντως, μέχρι σήμερα, από την πλευρά του νυν Υπουργού Ανάπτυξης, δεν έχει απαντηθεί η συγκεκριμένη σοβαρή κατηγορία.

Ads