Ξαφνικά ανέβηκαν οι τόνοι στο στούντιο του Σκάι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου.

Ads

Η συζήτηση έφτασε στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών για το Μακεδονικό που πραγματοιούν ακροδεξιοί, τους οποίους ο Σκάι συνηθίζει να παρουσιάζει στα δελτία ειδήσεων ως «απλούς πολίτες» ή «διαδηλωτές». 

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στο σύνθημα που ακούστηκε στην τελευταία συγκέντρωση: «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε antifa». Όταν μίλησε για ναζί και φασίστες η δημοσιογράφος παρενέβη ρωτώντας τον για ποιους μιλάει. Ο κ. Μπαλάφας της εξήγησε πως αναφέρεται σε αυτούς που συγκεντρώνονται και φωνάζουν αυτά τα συνθήματα, ρωτώντας την αν πιστεύει πως είναι «απλά πολίτες» ή φασίστες.

Ακολούθησε η αντίδραση της Άννας Μπουσδούκου. «Εγώ απλά σας ρώτησα να κατονομάσετε ποιους λέτε φασίστες και ναζιστές» του είπε, υπογραμμίζοντας πως η ίδια δεν εξέφρασε άποψη: «Δεν είπα ούτε ποιος είναι, ούτε ποιος δεν είναι φασίστας». «Τι σχέση έχετε εσείς; Δεν το είπατε αλλά δεν πρέπει ούτε να το εννοείτε. Δεν καταλάβατε τι είπα», απάντησε ο κ. Μπαλάφας με τη δημοσιογράφο να συνεχίζει εκνευρισμένη: «Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Για πρώτη φορά θα πρέπει να πάρω προσωπική θέση».

Ads

«Δεν είναι κακό» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας. «Είναι πολύ κακό. Αλλά θα απαντήσω. Δεν πήρα καμία θέση για το ποιος είναι ή δεν είναι φασίστας», είπε η δημοσιογράφος και ο υφυπουργός ρώτησε: «Δηλαδή όποιος λέει αυτό το σύνθημα δεν είναι φασίστας;». «Είναι φασίστας», απάντησε η Μπουσδούκου για να προσθέσει ο κ. Μπαλάφας: «Άρα παίρνετε θέση και καλά κάνετε..». «Σας ευχαριστώ, αλλά δεν θα έπρεπε όμως», έκλεισε η δημοσιογραφος εκνευρισμένη.