Οργή προκαλεί η ρατσιστική απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, Απόστολου Βαρελτζή, να χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστες» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. 

Ads

Μια πρόταση που δεν προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι στα ψηφοδέλτιά της η ΔΑΚΕ είχε συμπεριλάβει μέχρι και τον Βασίλειο Μακρυπούλια, τον ακροδεξιό γυμνασιάρχη της Λέσβου που είναι κατά δήλωση «περήφανος εθνικοσοσιαλιστής»!

Δείτε το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το documentonews.gr :

Το χρονικό μιας απόφασης – ντροπή

Ως «λαθραίους» εκλαμβάνει η πλειοψηφούσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΛΜΕ Λέσβου, τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους λόγω του πολέμου και της εξαθλίωσης. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου να προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.

Ads

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, Απόστολος Βαρελτζής.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

Ποιος είναι ο «περήφανος εθνικοσοσιαλιστής» δάσκαλος

Το παρελθόν και τα πιστεύω του δασκάλου Βασίλειου Μακρυπούλια που η ΔΑΚΕ είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της, είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά όπως αποδεικνύεται κι από την απόφαση – ντροπή δεν απασχόλησε την παράταξη της ΝΔ όταν βρέθηκε προ της κάλπης.

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας υπηρέτησε σαν καθηγητής στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου το 1999-2000 και σαν διευθυντής εκεί το 2000-2001. Αργότερα έγινε διευθυντής στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υπηρεσιακές ΕΔΕ για ρατσιστικά άρθρα εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου. Αρθρα που δημοσιεύτηκαν σε blog αναρτημένο στο εσωτερικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας

Το περιεχόμενό τους οδήγησε τις δικαστικές αρχές να διεξαγάγουν εις βάρος του και ακόμα μία έρευνα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους ή βίας τελούμενη μέσω διαδικτύου.

Δείτε το άρθρο του:

Όπως αναφέρεται σε παλαιότερο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, περιλαμβάνονταν επίσης όλα τα στοιχεία εκείνα που αφορούν τις πράξεις και τις παραλείψεις του γυμνασιάρχη ως προς την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της σχολικής καντίνας, τον οποίο ο γυμνασιάρχης έσπευσε να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να ελέγξει τις σχετικές καταγγελίες και τα ακλόνητα στοιχεία που είχαν τεθεί υπόψη του από τους γονείς των ανήλικων θυμάτων.

Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας τον είχε χαρακτηρίσει νεοναζί και καταδικάστηκε στα δικαστήρια για τον χαρακτηρισμό αυτό. Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τον διέγραψε από μέλος της το 2015. Τελευταία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ τον αποκατέστησε.

image