Την άποψη ότι όσο γρηγορότερα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο θα είναι διατυπώνει ο πολιτικός αναλυτής του Reuters Χούγκο Ντίξον.

Ads

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων 12 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώππυ, ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: «Καλά νέα. Όσο γρηγορότερα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο. Μετά ο Τσίπρας μπορεί να κυβερνήσει με την Κεντροαριστερά».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει, μεσω Twitter, λογικές τις επιφυλάξεις της Γερμανίας για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της κι εκτιμά πως είναι πιθανή η αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές το 2016.

Όπως λέει, οι επιφυλάξεις της Γερμανίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη φύση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων είναι «λογικές».

Αναφέρει επίσης πως, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμείνει προσηλωμένος στο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με μια ελάφρυνση του χρέους και την επέκταση του προγράμματος QE της ΕΚΤ για αγορές και ελληνικών ομολόγων, τότε τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.