Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ζαχάρως εμφανίστηκε ο Πανταζής Χρονόπουλος, συμμετέχοντας ως δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία. Η απόφασή του προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ads

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με το ΑΠ: 23372/2494 από 31/03/92011 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που υπογράφεται από το γενικό γραμματέα Τάσο Αποστολόπουλο και κοινοποιείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, έπαψε να ισχύει η προσωρινή διαταγή της προέδρου του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία είχε ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που έθετε σε αργία το δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο.

Βάσει του επίσημου εγγράφου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναγνωρίζει ως δήμαρχο το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιώργο Μπάμη μέχρι τον ορισμό αντιδημάρχου δημαρχεύοντα.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος, επικαλούμενος το έγγραφο του γενικού γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσου Αποστολόπουλου, ζήτησε ή να κατεβεί από την έδρα ο κ. Χρονόπουλος και στη θέση του να βρεθεί ο κ. Μπάμης ή να αναβληθεί για 2 ημέρες η διαδικασία έως ότου ενημερωθεί ο δήμος από τος γενικό γραμματέα για τις εξελίξεις.

Ads

Τελικά, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την αντιπολίτευση και χωρίς την παρουσία δημοτών, έπειτα από απόφαση της πλειοψηφίας.