Προϋποθέσεις για την παραμονή του κόμματός του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens έθεσε ο πρόεδρος του ΛAΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Μιλώντας στο ρ/σ ANT1, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι όταν ζήτησε να έρθει να καταθέσουν ο Κ. Καραμανλής και ο Κ. Σημίτης «δημιουργήθηκε γύρω τους μια ομπρέλα προστασίας από το σύστημα το οποίο έτρεφαν τόσα χρόνια. Ο ένας καλύπτει τον άλλον».

Ads

Υποστήριξε ότι «έχει γίνει συμψηφισμός μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» και επισήμανε ότι το κόμμα του κατέθεσε ένα έγγραφο και ζητά να μάθει «πόσα τελικά, πήραν τα δυο μεγάλα κόμματα, γιατί το ότι τα πήραν το γνωρίζουμε».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε «ποιο είναι το μικρό κόμμα της κεντροδεξιάς που τα πήρε» και ζήτησε «ο κ. Καπελέρης και το ΣΔΟΕ να καταθέσει τα χαρτιά που έχουν στην Βουλή και τέλος να κατασχεθεί ο σκληρός δίσκος του κ. Χριστοφοράκου και να γίνει έλεγχος».

«Αν δεν γίνουν αυτά τα πράγματα εμείς θα αποχωρήσουμε από την Εξεταστική. Σε συγκαλύψεις δεν έχουμε καμία όρεξη, ούτε επιθυμία, ούτε πολιτική να συμμετέχουμε» πρόσθεσε.

Ads