Τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών διέταξε ο προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τιςεικόνες ντροπής στον Ωρωπό όπου το ιδιωτικό πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου έπλενε με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ads

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο.

Παρέμβαση για την υπόθεση έκανε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των δύο διασωστών, είναι παράλληλα και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Συγκεκριμένα, το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος τέθηκε σε αργία, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας,

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

«Δεν θα σας πω τι δικαιολογίες άκουσα χθες το βράδυ (Κυριακή 5/3) για το περιστατικό. Οτιδήποτε και να έχει συμβεί, δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε ο κ. Γιασημάκης στο Open. 

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν», δήλωσε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.