Οριστική είναι η παραπομπή στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων στον Οργανισμό. 

Ads

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που εξέδωσε απέρριψε τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά των δύο παραπεμπτικών βουλευμάτων. Σε δίκες παραπέμπονται ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αικατερίνη Πολύζου.

Όπως αναφέρει το Documento, πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, που αφορούν σε δεκάδες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μία από τις δύο υποθέσεις, αφορά στις 22 παράνομες προσλήψεις ημετέρων οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη, για τον οποίο ωστόσο οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί. Η δεύτερη υπόθεση για την οποία παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα αφορούν σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14 .

Για την υπόθεση με τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι Θεόδωρος Παπαδημητρίου, Σταμάτης Πουλής, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και, Αικατερίνη Πολύζου, προκειμένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη, και φέρεται να ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 251.629 ευρώ.

Ads

Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες «εντάχθηκαν μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τουλάχιστον από την 31-10-2013, σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο πρόσληψης ενός εκάστου εξ αυτών και μέχρι και τον Μάιο του έτους 2014».

Για τις 74 παράνομες προσλήψεις παραπέμπονται σε δίκη οι Θεόδωρος Παπαδημητρίου, Σταμάτης Πουλής, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και, Αικατερίνη Πολύζου. Τα αδικήματα που τους αφορούν κατά περίπτωση είναι για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι 74 παράνομες προσλήψεις είχαν γίνει περίοδο 2011-14 από τις οποίες ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών.