Καταλυτική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής με το πρώτο φως της ημέρας, στις επίγειες δυνάμεις που επιχειρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την κατάσβεση της φωτιάς στο Αλιβέρι

Ads

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/7) στην περιοχή Μηλάκι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια έχει πλέον οριοθετηθεί, με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο. 

Συγκεκριμένα επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 35 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού συνεχίζουν να πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στην προσπάθεια κατάσβεσης μετείχαν εθελοντές αλλά και μηχανήματα όπως και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. βαριά χωματουργικά μηχανήματα διέθεσε το ΓΕΕΘΑ για να δημιουργηθούν προσβάσεις, καθώς το δύσβατο και δυσπρόσιτο της περιοχής ήταν αυτό που δυσκόλευε το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός επεσήμανε πως «η φωτιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά και βρισκόμαστε σε στάδιο, ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο σύντομα. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν τεράστια δουλειά όλο το βράδυ», ενώ διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις κι ούτε υπήρξε εισήγηση εκκένωσης για κάποιον οικισμό.

Ads

Οριοθετήθηκε και το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

Λίγο μετά τις 13:45, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή (7/7), σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους στην Κερατέα Αττικής.

Στο σημείο εξακουλουθούν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ επιχείρησαν και δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πέντε περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και σε περιοχές του Ιονίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Εύβοια
  • Αχαΐα
  • Ηλεία
  • Μεσσηνία