Οριακό προβάδισμα 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το ΒΗΜΑ. Στην παράσταση νίκης πάντως, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με μεγάλη διαφορά, της τάξης των 25 μονάδων, καθώς η πλειοψηφία των ψηφοφόρων εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29% έναντι 28,4% της ΝΔ. Πάντως και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. 

image

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Ads

image

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός με μικρή διαφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με 36,5% έναντι 35,1%.

image

Ως προς το ποια κυβέρνηση είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, ενώ μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ το 35,7%. 

image

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης, καθώς το 55,6% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Την ίδια ώρα το 30,5% θεωρεί ότι τις εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ.

image

Στην ερώτηση πoιο κόμμα επιθυμείτε να βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές το 35% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 32,4% τη ΝΔ. 

Τέλος το 40,5% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ για τις εκλογές, το 21,8% ότι ενδιαφέρονται αρκετά, το 26,1% ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου, ενώ το 9,8% ότι ενδιαφέρονται λίγο. 

image