Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Αρμένιου πρέσβη για τις διαρροές του Μαξίμου για εμπλοκή της Αρμενίας στην υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήρθε η σειρά του Ουκρανού πρέσβη να διαψεύσει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο και για εμπλοκή της δικής του χώρας.

Ads

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο Ουκρανός πρέσβης Sergii Shutenko αναφέρει πως η Ουκρανία ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά, ενώ αφήνει αιχμές και για την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατηγορούσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πως με τις πρακτικές τους θέτουν σε κίνδυνο αμάχους.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της. Επιτρέψτε μου να το επισημάνω αυτό. Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την Ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι διαζευγμένοι από την πραγματικότητα».