Πολλά ήταν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στις εντάσεις που προκλήθηκαν μετά τις διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε βίαιες και επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον ατόμων.

Ads

Χαρακτηριστικά ήταν τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου όπου ανάμεσα σε αυτά βλέπουμε άνδρες των ΜΑΤ να ποδοπατούν άτομο το οποίο έχουν προσαγάγει ή να πετούν δακρυγόνα μέσα σε πολυκατοικία που βρίσκονταν άτομα που συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Αστυνομικός πετάει δακρυγόνο μέσα σε πολυκατοικία

Στο βίντεο, σύμφωνα με την καταγγελία, εμφανίζεται αστυνομικός να πετάει δακρυγόνο μέσα σε πολυκατοικία, στο περιθώριο των επεισοδιών που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια.

Ads

Τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν διαδηλωτή ποδοπατώντας τον 

Στο βίντεο του δημοσιογράφου Κώστα Παπαντωνίου, έξι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει πεσμένο διαδηλωτή στη συμβολή Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, με έναν από αυτούς να τον ποδοπατάει με μανία παρόλο που είναι ακινητοποιημένος.

Μάλιστα, τον πατάει με δύναμη στον αστράγαλο για αρκετά δευτερόλεπτα.

«Θέλω να σηκωθώ όρθιος, σηκώστε με όρθιο. Έχω δικαίωμα να σηκωθώ;» φώναζε ο νεαρός διαδηλωτής. 

Καπνοί και χημικά από τα ΜΑΤ σε μποτιλιαρισμένο δρόμο της Αθήνας

Επιπλέον, βίντεο που καταγράφουν την αστυνομία να ρίχνει χημικά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, όπου υπάρχει μποτιλιάρισμα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται από τις καταγραφές, οδηγοί, επιβάτες και πεζοί βρέθηκαν εν μέσω «πεδίου μάχης».

Αστυνομικοί «Δέλτα» έπεσαν με τα μηχανάκια πάνω σε θαμώνες μπαρ

Τέλος, απρόκλητη επίθεση από ομάδα αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ δέχτηκαν πολίτες που βρίσκονταν στο καφέ μπαρ «Σέλας», στην οδό Μεθώνης, μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια.

Ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Νίκος Μορφονιός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι χωρίς να υπάρχει αιτία, οι αστυνομικοί «γκαζώνανε» πάνω στον κόσμο που καθόταν σε τραπεζάκια έξω από το καφέ μπαρ.

«Πέφταν με λύσσα με τα μηχανάκια πάνω στα τραπέζια και τον κόσμο που καθόταν. Σπάγαν ποτήρια, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά. Άτομα εγκλωβίστηκαν και κατέβηκαν τα ρολά για να προστατευτούν από τη μανία τους».