Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στο Twitter με την ανάρτηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου, στην οποία αναφέρεται στην παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο μέτωπο της φωτιάς στη βορειανατολική Αττική, την ώρα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου εικόνες με αστυνομικούς να επιχειρούν στη φωτιά με ποτιστήρια.

Ads

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε ειδικότερα στην ανάρτησή του, «Εκατοντάδες αστυνομικοί νύχτα και μέρα μάχονται για την προστασία της ζωής των πολιτών και την διασφάλιση της περιουσίας τους. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!».

Οι πολίτες, όπως σχολιάζουν, θέλουν στο πλευρό τους πυροσβέστες και όχι αστυνομικούς. Μάλιστα αρκετοί από τους χρήστες σχολιάζουν την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να προσλαμβάνει συνεχώς και μόνο αστυνομικούς αντί πυροσβεστών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το Νοέμβρη του 2021, όταν σε συγκέντρωση συμβασιούχων πυροσβεστών, η κυβέρνηση είχε απαντήσει με δυνάμεις των ΜΑΤ και την αύρα της αστυνομίας.