Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη συμμετοχή του Κώστα Αγοραστού και του Κωνσταντίνου Μίχαλου στη Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση εκφράζουν στη ΝΔ.

Ads

Τα δύο γαλάζια στελέχη αποδέχτηκαν την πρόταση του πρωθυπουργού και διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή που έχει αποκλείσει κάθε συνεννόηση με την κυβέρνηση ακόμη και σε εθνικά ζητήματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στελέχη της ΝΔ θύμιζαν πως τα δύο στελέχη χειροκροτούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή» και «παρωδία» το διάλογο και τη διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του και ο κ. Αγοραστός θα κριθεί από τους ψηφοφόρους της ΝΔ», δηλώνουν από την Πειραιώς εμφανώς ενοχλημένοι.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ αντιδρά και προσπαθεί να χειραγώγηση στελέχη της ώστε να μην μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος είχε παραστεί ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εκδήλωση του πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον περασμένο Ιούλιο, δηλώνοντας μάλιστα πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η μη συναίνεση της Ν.Δ. θα ήταν λάθος.

Ads

Η τοποθέτησή του είχε ανοίξει μέτωπο στη ΝΔ, το οποίο έκλεισε μετά από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος και στη συνέχεια στη ΔΕΘ.