Την οργή του για τον βιαστή ιερέα της Μάνης εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ads

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συμβάν, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

Η είδηση ότι ένας 57χρονος ιερέας σε χωριό της Ανατολικής Μάνης κακοποιούσε συστηματικά επί 4 χρόνια την κόρη της συντρόφου του συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας εφόσον ο ιερέας συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας και προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Ο ιερέας φέρεται να βίαζε συστηματικά το κοριτσάκι που είναι σήμερα 12 χρονών από τότε που ήταν 8. Το κορίτσι είχε μιλήσει στη μητέρα του αλλά εκείνη δεν το είχε πιστέψει. Τελικά επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο παρενέβη δίνοντας τέλος στον εφιάλτη που ζούσε. Την ίδια ώρα το 12χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το Star, μίλησε στην αστυνομία και είπε ότι εκτός από τον ιερέα σε βάρος της ασελγούσε και δεύτερο άτομο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το lakonikos.gr στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό, ότι ο ιερέας είχε περίεργη συμπεριφορά. «Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει. Από αστυνομικής πλευράς πάντως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, όπως και η εισαγγελική διαταγή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 57χρονου.