Σε πολύ δύσκολη κατάσταση παραμένουν οι κάτοικοι στα Βίλια, αφού ειδικά ο οικισμός Άγιος Νεκτάριος παραμένει για τέταρτη ημέρα αποκλεισμένος χωρίς ρεύμα ενώ σήμερα κόπηκε και το νερό.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, τις τελευταίες ώρες άνοιξαν οι κεντρικοί δρόμοι και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, εκτός όμως από τον Άγιο Νεκτάριο. Πλέον γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν οι παράδρομοι και να απεγκλωβιστούν οι οικογένειες από το χωριό. 

Ο πρόεδρος Κοινότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, εκφράζοντας την οργή του για την έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας από το κράτος και την έντονη ανησυχία του για τους κατοίκους στον οικισμό Αγ. Νεκταρίου.

«Δεν μπορεί αυτός ο οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι’ αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος. Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αττική να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση» ήταν η κραυγή αγωνίας του Κοινοτάρχη.

Τα Βίλια που επλήγησαν ιδιαίτερα από το πέρασμα της Ζηνοβίας πριν μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές τους δέχθηκαν και το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο επιδείνωσε την κατάσταση, εξαιτίας της απουσίας του κρατικού μηχανισμού

Ads

«Η Δυτική Αττική είναι αντιμέτωπη με την αναποτελεσματικότητα και δυσλειτουργία του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Αρκετά προβλήματα στα δίκτυα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι δρόμοι είναι μη προσπελάσιμοι και πολλά σπίτια παραμένουν κρυμμένα κάτω από το χιόνι, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή στρατηγική του. Η έλλειψη συντονισμού της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων φορέων είναι πλέον εγκληματική και προκαλεί ανασφάλεια και οργή στους πολίτες». «Προτεραιότητα όμως…  οι διακοπές του Πρωθυπουργού!», σημειώνουν δηκτικά.