Ώρες αγωνίας έζησε ένα εξάχρονο αγοράκι από τη Βουλγαρία, καθώς από την Μεγάλη Τετάρτη και για 3 μέρες περιφερόταν μόνο του σε απομονωμένη αγροτική έκταση στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας, μετά την εγκατάλειψη του από τον πατέρα του.

Ads

Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από άνδρες της αστυνομίας,οι οποίοι έκαναν περιπολία στην περιοχή και αφού προσπάθησε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι του είχε συμβεί, μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής μετά από έρευνα για την τους ανεύθυνους γονείς που εγκατέλειψαν το μικρό παιδί, εντοπίστηκε στο κέντρο της Ξάνθης ένας 40χρονος Βούλγαρος να περιφέρεται με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ο οποίος αφού προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ομολόγησε ότι ήταν αυτός που άφησε το ανήλικο αγόρι στην Καβάλα.

Ο πατέρας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Ads

Ο εξαχρονος αλλά και τα άλλα δύο ανήλια αδελφάκια του μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο ίδρυμα «Παιδόπολη» της Καβάλας, έως ότου μέσω της Ιnterpol του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωθεί η μητέρα τους που βρίσκεται στη Βουλγαρία για να τα παραλάβει.