Σε τροποποιήσεις στην προκήρυξη πρόσληψης 126 συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ προχώρησε η Μίνα Γκάγκα, μετά το σφοδρές αντιδράσεις που ξεσήκωσε, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να στέλνουν εξώδικο κάνοντας λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις πριν από τις εκλογές.

Ads

Η ΟΕΝΓΕ μάλιστα  έσπευσε να δημοιοποιήσει το εξώδικο που απέστειλε στη αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, μιλώντας για παράνομη προκήρυξη για 126 συντονιστές διευθυντής του ΕΣΥ αφού αυτή εκδόθηκε εν μέσω εκλογών.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «κομματικό ρουσφέτι», υπογραμμίζοντας πως η επιλογή της να προκηρυχθούν θέσεις Συντονιστών Διευθυντών «δεν είναι από αβλεψία, αλλά έχει συγκεκριμένη στόχευση, που εξηγείται από το χαρακτήρα της απόφασής σας».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει ότι «είναι γνωστή η παθογένεια από τις συμφεροντολογικές προσλήψεις, που πάντα εξυπηρετούσαν το κυβερνόν κόμμα» τονίζοντας όμως ότι «το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 (…)απαγορεύει στο διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών, μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης την έκδοση πράξεων, που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασής του προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. και, γενικότερα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ads

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν μη επαρκή την τροποποίηση της προκήρυξης και ζητούν την απόσυρσή της, με πάγιο αίτημα να παραμένει να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών που θα καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Οι τροποποιήσεις μετά τις αντιδράσεις

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στην προκήρυξη, με αποτέλεσμα η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων -όπως προβλέπει η προκήρυξη για την πρόσληψη 126 συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ ώστε να καλυφθούν αντίστοιχα κενά στο ΕΣΥ- θα μεταφερθεί στις 30 Ιουνίου, δηλαδή μετά τις πρώτες εκλογές.

Ταυτόχρονα οι θέσεις που προκηρύσσονται μειώνονται κατά μία και πλέον η διευκρινιστική απόφαση μιλά για 125 Συντονιστές Διευθυντές.