Τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ζητά το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τη συνέχιση της πολιτικής «των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και στη φτώχεια του λαού».

Ads

Όπως τονίζει η ΚΟ του ΚΚΕ «ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη» και «κανένας δεν έχει το δικαίωμα και στο όνομα καμιάς πειθαρχίας να καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση».
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το πολυνομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει  την επίθεση κατά των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων».
 
Το ΚΚΕ κάνει επίσης λόγο για μονιμομοποίηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα και για «δήθεν φιλολαϊκές ρυθμίσεις» όσον αφορά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων. Σημειώνει ακόμη πως «οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια δε συνιστούν ουσιαστική ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα αφού τα χρέη δεν μειώνονται,  ενώ την ίδια ώρα τα λαϊκά εισοδήματα θα δέχονται νέα απανωτά πλήγματα». 
 
Βάσει των παραπάνω οι εργαζόμενοι καλούνται να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα, «να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις όσο και στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ για λύση εντός των τειχών της Ε.Ε. και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην θέση τους».