Ο Τόμας Μέιρ, ο ακροδεξιός δολοφόνος της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, ενώπιον του δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε το Σάββατο, όταν κλήθηκε να πει το όνομά του απάντησε: «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία».

Ads

Σε βάρος του Τόμας Μέιρ ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, αλλά και για οπλοκατοχή με πρόθεση της διάπραξη εγκλημάτων. Μεταξύ άλλων στο σπίτι του 52χρονου δράστη βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα και βιβλία, ενώ φέρεται να είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Εθνική Συμμαχία» και να έχει μακρά σχέση με τον «λευκό εθνικισμό».

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου «Springbok Club», που πραγματοποιούσε εδώ και χρόνια εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ από τον Τόμας Μέιρ, υποστηρικτή του Brexit, διεκόπη η προεκλογική εκστρατεία αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ. Ο Μέιρ πριν επιτεθεί στη Τζο Κοξ φώναξε «Britain first», το όνομα του ακροδεξιού Βρετανικού Κόμματος.

Ads