Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αντικατάσταση της Παλαιστινιακής σημαίας που κρατούσε μία αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος ως στήριξη στον λαό της Παλασιτίνης, με την ελληνική σημαία, σε ανάρτηση της Ομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ads

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων ούτε τάχθηκε υπέρ ή κατά της διαμαρτυρίας της παίκτριας της εθνικής ομάδας γυναικών».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι ήταν «λάθος διαχείριση της αναδημοσίευσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, και επιθυμία μας ήταν να μην θιχτεί πολιτικό θέμα σε αγώνα εθνικής ομάδας και να επισκιάσει με τον τρόπο αυτό όλη την προσπάθεια, προετοιμασία και τον μεγάλο αγώνα των παικτριών της εθνικής μας που μας κάνουν υπερήφανους και υπερήφανες».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση

«Κατόπιν των πρόσφατων γεγονότων αναφορικά με την δημοσίευση της φωτογραφίας με την Ελληνική σημαία αντί της σημαίας της Παλαιστίνης, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γ. Στυλιανος ο οποίος προέβη στην ως άνω αναδημοσίευση και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη, δηλώνει ότι η παραπάνω κίνηση δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων ούτε τάχθηκε υπέρ ή κατά της διαμαρτυρίας της παίκτριας της εθνικής ομάδας γυναικών.

Ads

Αποτελεί λάθος διαχείριση της αναδημοσίευσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας μας, και επιθυμία μας ήταν να μην θιχτεί πολιτικό θέμα σε αγώνα εθνικής ομάδας και να επισκιάσει με τον τρόπο αυτό όλη την προσπάθεια, προετοιμασία και τον μεγάλο αγώνα των παικτριών της εθνικής μας που μας κάνουν υπερήφανους και υπερήφανες! Στην παρούσα ανάρτηση τα σχόλια θα παραμείνουν απενεργοποιημένα ώστε να μην ειπωθούν λόγια που προσβάλουν τα λοιπά μέλη του ΔΣ ή της κοινότητας Ράγκμπυ Λιγκ».