Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγγέλθηκαν από 19χρονη.

Ads

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το πρωί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξέτασε την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, κλήθηκαν χθες από την ομάδα των Αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της 19χρονης, όπου αρνήθηκαν την κατηγορία δίνοντας την δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν με την καταγγέλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους, γι αυτό και το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ads

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή από το οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Η κοπέλα έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος διαβίβασε τα πορίσματα στους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ιατροδικαστικό πόρισμα φέρεται να υπάρχει αναφορά για ίχνη βιασμού και στοιχεία κακοποίησης.

Το ιστορικό

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι μετέβη μαζί με τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και ότι στα αποδυτήρια (στον χώρο που χρησιμοποιείται για να αλλάζουν) υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η κοπέλα περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μία φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς μία τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για κάποιες πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Η φίλη της έφυγε, ενώ και οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας, δεν συμμετείχαν στα όσα ακολούθησαν.

Από τη μεριά τους αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν πως υπήρξε σεξουαλική επαφή της κοπέλας με έναν εξ’ αυτών, στο αυτοκίνητό του και μετά τη λήξη της βάρδιας.

Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι αυτή τους προσέγγισε στο Θησείο που εκτελούσαν υπηρεσία και άρχισε να τους μιλάει, κλείνοντας ραντεβού με έναν άνδρα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά το πέρας της υπηρεσίας.

Ωστόσο καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά τους “καίνε” και προκύπτει πως όσα υποστήριξε η 19χρονη είχαν βάση, αφού οι δύο επίορκοι αστυνομικοί οδήγησαν σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια και εκεί φέρονται να τη βίασαν.

Σήμερα, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε νέα ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι εάν επιβεβαιωθούν τα όσα καταγγέλλονται οι δύο αυτοί αστυνομικοί θα βρεθούν εκτός Ελληνικής Αστυνομίας.

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους» είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.