Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, από το Διδυμότειχο, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στη θάλασσα, στη Λίνδο. 

Ads

Πρόκειται για έναν 19χρονο Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία και ένα 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο κατηγορούμενο.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος Ροδίτης ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί. Ο δικηγόρος του Ροδίτη, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήταν στο σπίτι στη Λίνδο, «αλλά στις εξελίξεις που έγιναν δεν είχε καμία συμμετοχή», επανέλαβε ο δικηγόρος του 20χρονου.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ομολογία του 19χρονου Αλβανού το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου, οι δύο κατηγορούμενοι και το θύμα κανόνισαν να συναντηθούν. H άτυχη Ελένη μπήκε στο λευκό βανάκι και κατευθύνθηκαν στην οικογενειακή εξοχική κατοικία που ανήκει σε έναν εκ των δύο νεαρών στην περιοχή Πεύκους της Λίνδου.

Ads

Εκεί οι δύο άντρες φέρεται να πρότειναν στην 21χρονη να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους, πράγμα που εκείνη αρνήθηκε. Το «όχι» της φαίνεται να εξόργισε τους δύο νεαρούς και τότε ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους με την κοπέλα να προσπαθεί να διαφύγει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κατηγορούμενοι άρχισαν τότε να την χτυπούν με μένος, ενώ ένας εκ των δύο πήρε το σίδερο επάνω από τη σιδερώστρα και άρχισε να χτυπά στο κεφάλι το θύμα, προκαλώντας βαθιά θλαστικά τραύματα στο κρανίο.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι η 21χρονη ήταν πλέον λιπόθυμη και σχεδόν χωρίς αισθήσεις, νομίζοντας ότι την σκότωσαν, την μετέφεραν με ένα αγροτικό όχημα στην απομονωμένη παραθαλάσσια περιοχή του κόλπου «Φώκια» και την πέταξαν από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων σε μέρος της παραλίας όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά. Στο ίδιο σημείο πέταξαν επίσης και τα προσωπικά της αντικείμενα, μερικά από τα οποία βρέθηκαν από τους δύτες που έκαναν έρευνα στην περιοχή.  Όπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα ίσως ήταν ακόμη ζωντανή και είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα. 

Τους πρόδωσαν οι κάμερες 

Η άτυχη κοπέλα φέρεται να είχε συνομιλίες με τους δύο νεαρούς το τελευταίο διάστημα. Αυτό που πρόδωσε τους δράστες όμως ήταν το υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του κοριτσιού.  Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της Ελένης, το βράδυ της Τρίτης μιλούσαν στο τηλέφωνο, όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και την έκλεισε βιαστικά.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της φοιτήτριας, που τη δείχνουν να επιβιβάζεται λίγο μετά τις 20:00 στο λευκό βαν που οδηγούσε ο ένας εκ των δύο φερόμενων ως δραστών. Στο όχημα αλλά και στο σπίτι του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων βρέθηκε επίσης και γενετικό υλικό της κοπέλας. Επίσης η αστυνομία φέρεται να έχει στα χέρια της βίντεο που έχει καταγραφεί η μεταφορά της λιπόθυμης άτυχης κοπέλας από την εξοχική κατοικία στους Πεύκους, επάνω στην καρότσα του αγροτικού φορτηγού οχήματος, όπου μάλιστα ένας εκ των δύο δραστών βρίσκονταν και αυτός καθισμένος δίπλα στο θύμα.

Το χρονικό της αποκάλυψης

Το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή «Φώκια» στη Λίνδο την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση ότι αναζητείται η ταυτότητα της νεκρής, που είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με ένα μαύρο και κόκκινο τριαντάφυλλο στο πόδι, κινητοποίησε τους γονείς και τους φίλους της. Η Ελένη Τοπαλούδη είχε καταγωγή από τον Έβρο και σπούδαζε στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο. Στο νησί μετέβη και ο πατέρας της κοπέλας όπου αναγνώρισε τη σορό της.

Σημειώνεται ότι το κινητό της τηλέφωνο έδειχνε να είναι online στο Facebook, προχθές, αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες.

Τι δήλωσαν οι γονείς

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως επικοινωνούσε καθημερινά με την κόρη του. Τη Δευτέρα το απόγευμα η φοιτήτρια μίλησε με τη μητέρα της, αλλά από την Τρίτη και μετά δεν μπορούσαν να την βρουν και άρχισαν να ανησυχούν. Οι φίλοι της με τους οποίους επικοινώνησαν οι γονείς της δεν την είχαν δει και δεν ήξεραν κάτι. Την Παρασκευή το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο στην ασφάλεια της Ρόδου και δήλωσαν την εξαφάνιση. Μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωσαν για το τραγικό συμβάν.

«Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με ‘έζωσαν τα φίδια’ και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα της.