Σε ένα απροκάλυπτο ομοφοβικό παραλήρημα προέβη ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και μέλος της ΝΔ Χαράλαμπος Ευστρατίου από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.​ ​

Ads

Ο γαλάζιος συνδικαλιστής με ανάρτησή του αναφέρεται στo Gay Pride της Αθήνας​:​ «Ξεχάσαμε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από “Εθνικιστές Φασίστες” και από “Ανιστόρητους Έλληνες” και προβάλουμε το πάρτι των πουσταριών που το υποστηρίζουν Αριστεροί Δημοκράτες. Τελικά με άλλα πρότυπα θέλουν να μεγαλώσουν την Ελληνική κοινωνία οι Προοδευτικοί Αριστεροί που λένε ότι μας κυβερνούν». 

Όπως είναι λογικό έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας ενώ προβληματισμός επικρατεί και στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ. Για τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, που ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο των οργανώσεων της LGBTQ+ κοινότητας για την ανάρτησή του,  όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σημειώνεται ότι μετά τις πρώτες αντιδράσεις ο Χαράλαμπος Ευστρατίου κατέβασε την ανάρτησή του. 

image

Ads

image

image

Αντίστοιχου ύφους ανάρτηση ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ είχε κάνει πρόσφατα με αφορμή fake news που ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο Ξάνθης ανεγέρθηκε τέμενος για τους μουσουλμάνους της περιοχής. Ο Χ. Ευστρατίου έχει ανακάμψει στη ΝΔ εδώ και μερικά χρόνια, μετά από το σύντομο πέρασμά του από τους ΑΝΕΛ, με τους οποίες εκτέθηκε ως υποψήφιος βουλευτής το 2012 ενώ στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμμετείχε και στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη τοπικών οργανώσεων της ΝΔ.

image