Με γυναικοκτονία κόντεψε να κάνει «ποδαρικό» το 2022 στην Ελλάδα, αφού, η ομηρία, το απόγευμα του Σαββάτου, μιας γυναίκας από τον πρώξην σύντροφό της – ομηρία που είχε αίσιο τέλος με τον δράστη να συλλαμβάνεται και το θύμα να έχει διασωθεί – ήταν η κατάληξη ενός περιβάλλοντος έμφυλης βίας.

Ads

Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, ο 34χρονος δράστης εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και υπό την απειλή όπλου την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Ειδικός διαπραγματευτής και η επέμβαση της αστυνομίας έληξε αναίμακτα την ομηρία.

Ads

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο δράστης χτύπαγε την κοπέλα, και στη συνέχεια απειλούσε και αυτήν και τους αστυνομικούς ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία. Η αδελφή της είπε ότι η κοπέλα είχε δεσμό με έναν αιγυπτιακής καταγωγής άντρα, με το όνομα «Αχμέτ» και ότι είχε προηγηθεί ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους.

Φωτογραφίες του δράστη

image

image