Μια υπόθεση ομηρίας με «άρωμα» Ισλαμικού Κράτους αναστάτωσε χθες τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

Ads

Της ομηρείας προηγήθηκε έκρηξη από την οποία έχασε τη ζωή τους ένας άνθρωπος. Σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. 

Ο 29χρονος δράστης που κρατούσε όμηρο μια γυναίκα σε ένα διαμέρισμα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δρούσε για λογαριασμό των τζιχαντιστών. 

Στην αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε ο δράστης έχασε τη ζωή του ενώ η γυναίκα απελευθερώθηκε. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. 

Ads

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο, η αστυνομία της Αυστραλίας διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσον υπήρχε πράγματι συνεννόηση με το δράστη. 

«Όποτε σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό, το Ισλαμικό Κράτος σπεύδει να αναλάβει την ευθύνη» είπε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, λέγοντας ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. 

Ο 29χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Το 2009 φέρεται να είχε οργανώσει επίθεση σε στρατιωτική βάση της χώρας, ωστόσο, απαλλάχθηκε.

Είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και ήταν ελεύθερος με αναστολή. Στο σπίτι της γυναίκας βρέθηκε μετά από ραντεβού μαζί της, μέσω ενός site αναζήτησης συνοδών.