To συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. 

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Στόχος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι κενή περιεχομένου, αλλά να μπορέσει αφενός να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω το κοινωνικό κράτος και να ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με παράλληλη ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, με την υπερκάλυψη των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τους τρεις πυλώνες που αποτελούν και τις βασικές προτεραιότητες για τη μεταμνημονιακή περίοδο. «Οι τρεις αυτοί πυλώνες, δηλαδή η δίκαιη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση της εργασίας, καθιστούν ακόμη πιο ευκρινείς τις διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών προγραμμάτων που συγκρούονται, αφού βαθαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που βασίζεται στην συντριβή της εργασίας, την πλήρη αποσάρθρωση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας ασφάλισης και την ανάπτυξη μονάχα υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», τονίζουν από την κυβέρνηση.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορική στιγμή διότι είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή», τόνισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ. «Αλλά είναι μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τα φτερά της και πλέον μπορεί να γίνει η οικονομική εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτό το στόχο», προσέθεσε ο Αλεξης Τσίπρας.

Ads

Ζωντανή Μετάδοση